Utorak, 01 Listopad 2013 14:25

Planiranje buduće internet stranice

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon kupovine hostinga gdje će se fizički nalaziti vaši kodovi budućih web stranica i odabira domene i naziva naredni korak je planiranje i osmišljavanje same strukture web stranice. Pod tim mislimo na to kako će biti raspoređen sadržaj i na koji će način on biti prikazan. U planiranju prva stvar je odluka o tipu stranice koju će te izgraditi.

Da li će to biti Internet stranice sa vijestima i drugim informacijama , koliko će se često osvježavati i unositi novi sadržaj. Da li će to biti web stranice u kojima će biti prikazani proizvodi i možda web trgovina s koje će biti moguće naručiti Vaše proizvode.

 

Ili će to jednostavno biti web stranica u obliku bloga. Postoje stranice koje služe razmjeni informacija i koncipirane su u obliku foruma. Također web stranice mogu biti prikazane kroz jedan portal na kojem će se okupljati posjetitelji ili istomišljenici.

Svaki od tih sistema ima svoj neki način prikaza sadržaja i na njega se u samom startu mora računati kako dalje u postupku izrade i ažuriranja ne bi bilo problema.

U prsvilu danas možemo podjeliti web stranice na one koje su statične i one koje su dinamične i iza kojih uglavnom stoji neki od cms sustava. Cms je sustav upravljanja sadržajem na Internet stranicama. Obično je to gotov sustav koji na jednostavan način pruža korisnicima mogućnost objavljivanja članaka na internetu ili njihovog editiranja. Trenutno su najzastupljenija dva cms sustava Wordpres i Joomla. Prvi je malo jednostavniji i uglavnom je namjenjen za blogove a u skorije vrijeme i za neke druge opcije. Joomla je cms sustav namjenjen izgradnji portala koji u sebe mogu uključivati puno opcija od foruma, web trgovina i direktorija za sadržaje pa do jednostavnim sistema rada s člancima.

Mora se također razmisliti o dizajnu i navigaciji koja će se koristiti na stranicama.

Pročitano 644 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 01 Listopad 2013 16:07
Tweet