Utorak, 01 Listopad 2013 15:04

Reklamiranje web stranica

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U procesu od ideje do pokrenutog projekta zna se desiti da se neki parametri vremenski ne uklapaju u proračun, no kad je u pitanju  izrada web stranica  to je vrlo često opravdano.

Naime ljudi koji nemaju osnovno a ni napredno znanje o funkcioniranju Internet stranica nisu svjesni svih mogućnosti svog budućeg web ljubimca pa se u nekim koracima sam projekt raširi na nekoliko strana. U pravilu za dobru web stranicu potrebno je dobro planiranje u početku i naravno veći dio posla je održavanje kad se sve postavi na noge. 

U izradi web stranice vodili smo se idejom da one moraju biti vizualno nenadmašne i svježe a ujedno i autentične i lake za navigaciju i snalaženje budućim korisnicima. No to je izrada sama web stranica je entitet koji živi u vremenu i potrebno ju je stalno osvježavati novim sadržajem ili održavati postojeći da bi se probijala i ostajala na prvim pozicijama na raznim pretragama.

U održavanju stranice kada smo zadovoljni izgledom i sadržajem počinjemo razmišljati o tome da dovučemo više posjetitelja koji se interesiraju za tematiku koja se nalazi na stranici.

U tim razmišljanjima je bitno razgraničiti što se zapravo želi i na koji način doći do toga.

Jedan od dugoročno isplativih načina privlačenja posjetitelja na stranice je što bolje optimiziranje web stranica.

U pravilu se ta optimizacija zove SEO. Optimizacija SEO se dalje dijeli na Off page i On page. Za početak je najbolje napraviti dobru onpage seo optimizaciju. Zapravo bi to trebalo da se napravi pri samom kreiranju stranica i ubacivanju sadržaja kao što su tekst i slike. On Page optimizacija podrazumijeva prilagodbu Internet stranica za pretraživače koja se radi na samim web stranicama. Off Page optimizacija podrazumijeva sve akcije koje se vode izvan web stranica a za koje se želi postići bolji rezultat u pretraživačima. To su obično razne vrste oglašavanja na drugim stranicama sličnog karaktera Također se ta optimizacija primjenjuje ii na drugim forumima i blogovima. 

Pročitano 421 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 04 Listopad 2013 16:47
Tweet