Četvrtak, 03 Listopad 2013 16:08

Kako treba izgledati početna stranica web site-a

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Početna stranica je najvažnija stranica od svih koje postoje na jednom web sjedištu. Ona će biti zaslužna za uspjeh site-a naravno ako je podešena onako kako bi to trebalo izgledati.

Početna ili naslovnica je odredišna stranica koja predstavlja u biti dobrodošlicu. Na naslovnici bi trebali biti svi alati koje interesiraju jednog posjetitelja i koji će ga primorati da zastane i počne se interesirati za sadržaj web stranica na kojima se nalazi. Ako je početna stranica zbunjujuća ili nepotpuna to može imati negativan učinak i rezultirati da čitatelji odu sa stranice i više se ne vraćaju. Znači treba uzeti dovoljno vremena za osmišljavanje i kreiranje naslovnice Vašeg web site-a kako bi ta stranica dobrodošlice bile jednostavna za navigaciju i činila posjetiteljima zadovoljstvo čitanja i pronalaženja informacija.

 

Prije samom kreiranja početne stranice web-a potrebno je definirati i sam dizajn cjelokupnog sjedišta. Nakon izrađenog dizajna stranica važno je zaključiti što će se sve nalaziti na stranicama i kakvu poruku želite poslati budućim posjetiteljima. Stvar je identična izradi i osmišljavanju novog brand-a ili izgleda nekog novog proizvoda. Bitno je razmisliti o tome da kome je namijenjena stranica da li su to samo odrasli ili su to djeca i za koju dob. Zatim je dobro definirati da li će web sajt biti poslovnog ili zabavnog karaktera. Razmislite o tome kako želite da se posjetitelji osjećaju kada dođu na Vaše stranice i koju će sliku stvoriti u svojoj glavi kada prvi put ugledaju naslovnicu Vašeg site-a.

Ako smo zaključili koje boje i stil će biti na stranicama potrebno je da se toga i pridržavamo cijelo vrijeme pri održavanju i unosu novih sadržaja na web stranice.

Svaki dio stranica mora odražavati stil za koji se odluči na početku. Ako su na primjer web stranice za djecu i bebe normalno da se neće koristiti puno crne boje u pozadinama ili neki od fontova koji nisu oblih i vedrih linija. Normalno je da će na takvim stranicama prevladavati vesele, vedre i pastelne boje. Također ako su stranice poslovnog karaktera na njima bi trebao biti logotip integriran obično u zaglavlju i ili podnožju stranice. 

Pročitano 1102 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 03 Listopad 2013 16:54
Tweet