Petak, 04 Listopad 2013 15:34

Start meni i Microsoft Windows 8

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Mnogi su zapazili kada su kupili novi računalni uređaj s novim operativnim sustavom da jednostavno na njemu nema start meni opcije. Windows 8 kao novi sustav više nema start meni u osnovnim podešenjima. To nije nikakva greška sustava već novitet koji Microsoft pokušava lansirati u svom novom proizvodu. Ova mogućnost odnosno nemogućnost je naširoko već raspravljana i naravno za to postoji rješenje koje je jednostavno i nimalo komplicirano kako se možda čini na prvi pogled.

 

Da bi u svom novom sustavu pokrenuli prikaz kao na starim inačicama Windowsa   kao što je to bio Windows 7 i XP  možete jednostavno kliknuti na dugme na kojem se nalazi ikonica windows prozora. Obično se ona nalazi pored Alt dugmeta s lijeve strane od razmaknice.

No ako niste zainteresirani da učite nove mogućnosti na operativnom sustavu možete iskoristiti neke od aplikacija s kojima možete prilagoditi svoje nove Windowse da izgledaju kao stari i da rade kao novi. Možete skinuti jedno od brojnih besplatnih aplikacija koje će odraditi prilagodbu operativnog sustava umjesto Vas. Kod tih brojnih aplikacija zamjetno je da se mogu naći i neke zanimljive nove mogućnosti koje može izvoditi Microsoft Windows.

S nekim od programa moguće je podesiti novi sustav da izgleda istovjetno kao Windows 7.

Najveća blagodat svih ovih mini aplikacija je naravno vraćanje start menija no pored toga nude i isključivanje nekih opcija koje su Vam možda na smetnji. U svakoj od opcija je moguće podesiti da se zaobilazi početni zaslon i podiže direktno radna površina.

Jedan od provjereno dobrih aplikacija koje vraćaju izgubljeni start izbornik windows-u je Vistart. Program je u potpunosti besplatan. Samo sučelje radi besprijekorno, dugmad izgleda profinjeno. U najnovijoj inačici ove aplikacije postignuti su neki efekti koji donose windows-u 8 još profinjeniji izgled s efektima koje je imao i Windows 7. Ni u kom trenutku se ne osjeti da je u pitanju skin programa. U opcijama postoji nekoliko izgleda za start meni isto kao što je to imao i Windows 7.

 

Pročitano 684 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 07 Veljača 2014 13:27
Više u ovoj kategoriji: « Anti virusi i zaštita računala
Tweet